Start
De fysiotherapeut
Vergoedingen
Sportfysiotherapie
Oedeemtherapie
Sensomotoriek

Sensomotoriek

Sensomotoriek speelt een belangrijke rol bij het bewust en vooral onderbewust leren van vaardigheden en het uitvoeren van handelingen.

De prikkels uit iemands omgeving zijn eigenlijk bepalend voor de manier waarop deze persoon zich beweegt en dit is eigenlijk minder afhankelijk van hoe hij/zij is ďgebouwdĒ.

Binnen de sensomotoriek proberen wij er achter te komen, hoe iemand beweegt, want dat geeft aanwijzingen over zijn/haar ontwikkeling.

Vanuit deze optie gaan wij een persoonlijk trainingsprogramma opstellen, waardoor het zenuwstelsel voorzien wordt van de juiste prikkels, die aangrijpen en waar mogelijk verder kunnen helpen bij de eerdergenoemde ontwikkeling.

Veelal kinderen met een ontwikkelingsachterstand, een leerprobleem of bijvoorbeeld overmatige onhandigheid komen bij ons in behandeling, maar ook (top-)sporters kunnen hun prestaties verbeteren door middel van sensomotorische training.

Het is een goed afgestemde behandeling aan de hand van wat wij hebben waargenomen en daarom moeten wij er achter zien te komen hoe de persoon in kwestie zich spontaan beweegt.

Wij proberen met simpele middelen binnen de mogelijkheden van de patiŽnt het gewenste resultaat te behalen, waarbij niet de therapie het doel bepaald, maar de hulpvraag van de patiŽnt, waarbij wij gebruik maken van de mogelijkheden en ons niet laten tegenhouden door zijn/haar beperkingen.