Start
De fysiotherapeut
Vergoedingen
Sportfysiotherapie
Oedeemtherapie
Sensomotoriek

De Groot Sportfysiotherapie houdt je in beweging!

 

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed

hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je

voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder

geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu

éénmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

 

De Groot Fysiotherapie is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Wij kunnen je helpen bij het kiezen van een activiteit die bij je past en kunnen je adviseren en begeleiden bij jouw sport.

 

Neem contact met ons op en vertel welke sport je wilt gaan beoefenen. Wij zullen je een aantal vragen stellen over je sportverleden en je gezondheid en zullen je zonodig testen.

Een dergelijke test maakt jou en ons duidelijk hoe fit je bent en of de gekozen sport de juiste voor je is.

Ben je niet fit genoeg, dan ben je bij ons aan het juiste adres om hieraan samen met jouw sportfysiotherapeut aan te gaan werken.

 

Sporters – advies en begeleiding 

Iedere sporter bekruipt wel eens de vraag of je goed bezig bent met je sport. Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Krijg je bij aankoop van nieuwe loopschoenen tegenstrijdige adviezen of ben je zwanger en wil je weten hoelang je gezond door kunt blijven sporten?

 

Voor al deze en nog vele andere vragen kun je bij onze praktijk langskomen.

De Groot Fysiotherapie heeft zich gespecialiseerd in de sport en kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen. Vanuit deskundigheid kunnen wij je goed adviseren over alles wat met je sport te maken heeft.

 

Wij adviseren je tijdig met je vragen langs te komen en niet te wachten tot je een blessure hebt. Ook kijken wij graag even naar de stand van je enkels als je ze vaak verzwikt of informeren je over het gebruik van een eventuele brace.

  

Geblesseerde sporters – behandeling en begeleiding 

Je ben geblesseerd en wilt uiteraard zo snel mogelijk weer fietsen, skaten of in het veld staan. Als sportfysiotherapeut begrijpen wij dat het beste en kunnen je daarbij met een aantal sportgerichte behandelingen en goede begeleiding helpen.

Na een goede analyse van de blessure kunnen wij je, al dan niet na verwijzing door de arts, behandelen.

Tijdens deze gedwongen rustperiode adviseren wij je ook hoe je zo fit mogelijk kunt blijven, zodat je zo min mogelijk achterstand oploopt.

 

Heb je een zeer complexe blessure of vraagt de situatie specifieke aandacht, dan is het prettig om te weten dat wij zijn aangesloten bij een sportmedisch netwerk. Als het nodig is zorgen wij ervoor dat je bij een sportarts of andere deskundige terecht kunt.

 

Samen met De Groot Fysiotherapie kun je stap voor stap terug naar je oude prestatieniveau.

 

De NVFS-sportfysiotherapeut

De Groot Fysiotherapie heeft zich na de studie fysiotherapie verder gespecialiseerd tot sportfysiotherapeut. Daardoor weten wij als geen andere welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en wat jouw motivatie als sporter is.

 

De Groot Fysiotherapie is geregistreerd bij het centraal kwaliteitsregister (CKR) van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) en is lid van de NVFS – Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg. Deze registratie verzekert je ervan dat wij als NVFS sportfysiotherapeut bij- en nascholingen volgen en naar congressen gaan en dus de meest actuele kennis en vaardigheden in huis hebben.

 

Een afspraak met ons maken kun je als de dokter je doorverwijst, maar ook rechtstreeks.

Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je verzekering.